„1000 причини да се гордеем, че сме българи“

В резултат на издирваческа и научна дейност Фондация „Българска гордост” издаде и разпространява: Луксозният двуезични алманаси „1000 причини да се гордеем, че сме българи“ и подобни за общините Сливен, Първомай, Болярово, Стралджа, Вършец, Банско, Козлодуй и Белене. Самостоятелно и в партньорство:
Подпомогна участието в различни изяви в страната и чужбина на седем млади краеведи; Подпомогна провеждането на 6 значими изяви за деца и младежи у нас и в чужбина и други 5 редакционни, образователни и научно-информационни проекта; Подпомогна специализирани рубрики и издаването на специализирани вестници и списания, предназначени за популяризиране на дейности на изявени българи;
Организира самостоятелно и в сътрудничество с други организации осъществяването на образователни, научни и иновационни проекти , сред които:
1. Дни на наследството в гр. Чикаго, САЩ;
2. Дни на България в гр. Виена, Австрия;
3. Национални обучения на младежи на фондация “Миньо Балкански“ в с. Оряховица, община Стара Загора;
4. Национален фестивал на народната носия в гр. Жеравна
Фондацията поддържа добри партньорски взаимодействия, основаващи се на дългосрочни договори за сътрудничество с редица организации, университети и училища. Сред тях са БАН, УНСС- София, ВТУ „Св. Кирил и Методий“, СУБ, НТС, СУБ, Национален дворец на децата, над 10 български общини и др., на основата, на които се организират съвместни инициативи и дейности, реализират се общи проекти и програми. Фондация „Българска гордост” е член на две престижни организации – „Асоциация на българските градове и региони“ и Асоциация на секретарите на общини в Република България, а така също и на Сдружение „Български дарителски форум”.